Rågbröd med solrosfrö och Protein Blend

Recept för 3 limpor.

Steg 1
• 5 dl hett vatten
• 5 dl grovt rågmjöl
• 175 g solroskärnor
• 50 g linfrön (hela)
• 5 tsk havssalt

Steg 2
• 5 dl vatten (ljummet, 37grader)
• 50 g jäst
• 2 1/2 dl mörk sirap. Om du vill ha utan sirap/socker så rekommenderar jag att man använder s.k fibersirap finns i många utvalda livsmedelsbutiker.
• 10 1/2 dl grovt rågmjöl
• 4 dl Protein Blend

Så här gör du:
1. Häll hett vatten över de torra ingredienserna i steg 1 och låt stå över natten eller tills det har kallnat (skållning).
2. Blanda i ingredienserna från steg 2 i skållningsblandningen, låt allt blandas till en smidig deg och fördela den i tre 1 1/2 liters formar.
3. Låt degen jäsa i cirka 45 minuter och grädda sedan i 200 grader cirka 45 minuter eller tills innertemperaturen i brödet är 98 grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *