4 veckors fitcamp – vad håller jag på med?

Jag trodde aldrig jag skulle gå med på något sådant här. Men nu har min träningskompis Petra antagit utmaningen och då gör jag väl ett försök… för att se vad det kan ge. Jag ser denna fitcamp som ett personligt experiment för att se om den här typen av gruppuppföljning är motiverande för mig att ändra min livsstil.

Vad vill jag ska hända?

Jo mitt personliga mål under dessa fyra veckor är att komma in på ett mer hälsosamt spår. Jag har ingen övervikt att kämpa med, men äter väldigt mycket godsaker i onödan! Flera gånger varje dag. Hittar jag en chokladbit framme så vips är den borta (bästa stället att gömma undan den på är i min mage). Om det bjuds på något gott så kan jag inte ens nöja mig med en bit utan tar alltid mer. Sådan är jag.

Jag har allt att vinna på att byta ut detta beteende och välja mer näringsrika alternativ. Men min stora fråga är om och hur jag ska klara detta. För mig är det en verklig utmaning för jag tycker inte om förbud när det gäller mat (och definitivt inte sötsaker för ett förbud ökar ju bara begäret).

Det sägs att det tar 21 dagar att ändra ett beteende, så kanske kan denna fyraveckorsutmaning vara precis det jag behöver.

Jag känner mig själv så pass att jag inser att denna förändring kommer att kräva planering och förberedelser. Kanske är det det svåraste när jag inte är van vid det. Jag måste ha med mig bra mellanmål till jobbet som ett alternativ till de godsaker som bjuds. För att sitta där med en med en slät kopp kaffe när det finns tårta på bordet som ropar ÄT UPP MIG kommer inte bli lätt. 🙂

Chips och godis till fredags- och lördagsmys kommer jag få inhandla annat gott att tugga på. Det kräver bara lite eftertanke och planering. I förväg.

Under dessa fyra veckor vill jag

  • Komma igång med konditionsträningen (har legat nere i fem månader)
  • Begränsa fikafällorna (stor utmaning)
  • Planera de flesta måltider i förväg (hur får jag tid till det?)
  • Handla bra råvaror och alternativ så att de alltid finns hemma (det ser jag fram emot)
  • Äta mer frukt och grönsaker än tidigare (Jag är så dålig på att prioritera detta, men nu ska det bli ändring)
  • Fortätta välja fiberrika livsmedel
  • Fortsätta välja proteinrika livsmedel
  • Fortsätta med styrketräningen 3 ggr/vecka
  • Behålla min muskelmassa och minska några hekto i fettmassa.
  • Ha roligt och njuta av livet!

 

2 thoughts on “4 veckors fitcamp – vad håller jag på med?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *