Närvarande och synligt ledarskap

Tänk att få gå bredvid en ledare som Marcus Svanberg en dag på jobbet. Vem vet, det kanske kan bli verklighet. “Oriflame handlar, och har alltid handlat om, att uppfylla drömmar” citat från Your Dreams – Our Inspiration.

Något som jag tycker är unikt och som jag är stolt över med Oriflame är att jag som konsulent upplever en närhet till flera av företagets ledare och ansvariga.

Avståndet till dem känns inte milsvid även om de geografiskt håller till i Stockholm. De är ett mejl eller ett samtal bort, de pratar svenska (det är ju inte självklart i alla företag).

Många gånger utvecklar och förbättrar företaget produkter och tjänster från oss konsulenters och våra kunders önskemål. Vi blir lyssnade på!

Marcus Svanberg står i dörren och hälsar oss välkomna

Här hälsar jag på Marcus på ett event i Stockholm. Alla konsulenter hälsas välkomna i dörren på samma sätt.

En stor förebild jag har som ledare är Marcus Svanberg, som nu är VD för Oriflame Sverige och Norge. Han är så otroligt närvarande och synlig, både i sociala medier och på kickoffer, där han och många fler anställda bjuder på sig själva. Hans styrka är att han verkligen lyssnar på oss som säljer produkterna och träffar kunderna.

Här kommer några exempel:

Min goda vän och gruppledare Inger Bjelke skrev tidigt på morgonen en påminnelse till sina vänner på Facebook att det var sista dagen att beställa ur katalog 11. Gissa vem, om inte Oriflames VD, var den första att gilla detta. 🙂

Marcus Svanberg hade nog flera timmar vid datorn den dagen, för senare samma dag svarade han på frågor som konsulenter hade ställt i ett forum på facebook. Han svarade även på detaljfrågor som en ledare på så hög nivå inte förväntas (kunna) svara på. Imponerande att engagera sig och vilja närma sig konsulenternas vardag. 

Tror att Marcus Svanberg inser att det är ett utmärkt sätt för en ledare att snabbt fånga upp vad som behöver förbättras och få en bild av säljarnas utmaningar och vad vi tycker fungerar bra. Samtidigt skapar han sin image av att vara en närvarande och synlig ledare. Tummen upp för Marcus!

Sverige och Norge får ny VD, Marcus Svanberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *