Rosacea – tips om krämer som lindrar rödheten

Jag har många vänner och kunder med rosacea, utslag i ansiktet. Det hettar eller sticker i ansiktet och man kan ha ytliga blodkärl som vidgas och röd hud. 

Jag frågade om råd av Jenni Norell på Oriflame Cosmetics kundservice, så här svarar hon:

Krämer som lindrar rödheten i huden ger tillfälligt lindring mot Rosacea.

Jag kan rekommendera Essentials Moisturising Day Cream (23747) som återfuktar, ger näring och vårdar huden.

Ett annat tips är Love Nature Gel Cream Aloe Vera (30127) som kommer i katalog nr 7. Den här cremen reparerar känslig hy och lämnar den härligt mjuk, återfuktad och lugn.

Att undvika preparat som irriterar huden, stark sol och stark mat som gör att huden blossar upp eller rodnar kan förbättra tillståndet.

Tänk på att inte välja en för aktiv kräm, utan istället någonting som är lugnande för huden.

Linda Jonsson, som också är konsulent, ger följande råd i en facebookgrupp till en annan konsulent som som ställde en fråga om rosacea:

Bioclinic Soft Tint Red Reductor Day fungerar på mig som har mild Rosacea (svag rosa färg i ansiktet och rodnar/flushar lätt, inga finnar). Men den innehåller lanolin som är väldigt komedogent (täpper till porer), så om hon har lätt att få finnar så kan det förvärra. Den gula färgen tonar ner rodnaden väldigt bra på mig. Är ljus i huden så den passar bra. 

Tack snälla Linda för att jag fick dela med mig av ditt råd! Hoppas det kan hjälpa andra med liknande besvär.

Vill du veta mer om rosacea kan du kolla i Vårdguiden: Rosacea – 1177 Vårdguiden

Skriv gärna om dina erfarenheter av hudvård när man har rosacea.

2 thoughts on “Rosacea – tips om krämer som lindrar rödheten

  1. Tänk på hur svåra besvär kunden har. Det är en hudsjukdom som ofta är kronisk och för bästa och läkande behandling bör det behandlas av läkare.

    • Självklart ska man kontakta sin vårdcentral om man har stora besvär, har hänvisat till 1177 Vårdguiden för vägledning. Men perioder då man inte har stora besvär är det bra att tänka på vad man använder för hudvårdsprodukter som inte irriterar i onödan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *