På väg till Oriflame Show 2015 i Oslo

Så blev det äntligen fredag och det bar iväg till årets stora festligheter i Norge. Bussen var fullastad med oriflammor med respektive. Så även jag och min man, som fick följa med på eventet.

Den årliga Oriflame Show brukar hållas i Stockholm, men i år fick vi för första gången festa tillsammans med norrmännen i Oslo. Just detta gjorde det extra lockande för mig att komma med på Oriflame Show eftersom det skulle bli mitt första besök i vårt granna grannland. 🙂

Fullsatt buss på väg mot Norge

Min gruppchef Inger hade packat en stor fikakorg med allt man kan tänka sig och mer där till, till mig och min man. Allt ifrån kaffe, frukt, godis och chips till supergoda salamimackor och “Huskvarnabullar” från Centralbageriet i Huskvarna. Det var omöjligt att bli hungrig även om bussen skulle haverera och bli ståendes i ödemarken hela helgen!

“Stoppa in den där bak”

Bussresan var riktigt gemytlig och det blev aldrig långtråkigt. Fika- och lunchstoppen varvades med tävlingar som kluriga ordlekar, tankenötter och lotterier. Både jag och min man hade turen att vinna. Till och med kaffedrinkar(!) bjöds det på och då höjdes stämningen ytterligare…! 🙂 Bli inte chockad om dessa mogna kvinnor bjuder på grov-under-bältet-humor. Är du känslig – var god ta med öronproppar! 🙂 Det behövs nämligen inte mycket fantasi för att liva upp stämningen bara genom att en mobiltelefon ska laddas. 🙂 😛

Ehh… Kan vi istället få en Lasse Stefans till middag?

Strax innan gränsen till Norge såg vi Lasse Stefans turnébuss och vi skojade om att de kanske skulle åka till Oslo och stå för underhållningen på Oriflame Show. 🙂

Med facit i hand hade det ju faktiskt Lasse Stefans varit ett en roligare upplevelse, än det norska(?) bandet som spelade efter middagen. Det var det enda minuset på hela helgen. Jag som gillar att dansa och verkligen såg fram emot det gick ut ur lokalen, och jag var inte ensam. Men å andra sidan fick jag chansen att träffa Maria och hennes kille istället. Och framåt små timmarna studsade vi runt till DJ:n som tagit över istället. Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg… Jag har ju knappt kommit över till norska gränsen än.

Lasse Stefans turnebuss vid gränsen till Olso

Inte vår, utan Lasse Stefans turnébuss vid gränsen till Oslo

Hej Norge! Vad fin du är!

Sådärja, här kör vi över bron till vårt grannland. Det är förstås vackrare live än min bild tagen med mobilen genom ett bussfönster. Men en liten känsla av att det är ett annat landskap får man ju.

Hej Norge Foto: Vackert.nu

Hej Norge! Så här ser det ut när man åker över bron – visst ser man direkt att det är ett annat land(skap).

Radisson Blu Plaza

Fredag eftermiddag när vi kom in i Oslo såg vi första skymten av hotell Radisson Blu Plaza Oslo där vi skulle bo två nätter. Riktigt fint! Och högt tornade den sig upp mot den blå himlen! Här bor alla världens ledare och stjärnor när de besöker huvudstaden. När vi kom in såg vi flera gäster som var lika finklädda som om de gick på röda mattan i Hollywood. Då längtade jag ännu mer till lördagkvällen när vi också skulle klä upp oss till middagen.

Radisson Plaza i Oslo

Radisson Plaza – här bodde vi precis som många av världens ledare och hollywoodkändisar bott när de besökt Oslo 😉

Fredags-fönster-shopping

När vi installerat oss på våra rum med utsikt över staden, och ringt hem till våra nära och kära, så tog vi en shoppingrunda med Conny och Inger. Vi fokuserade såklart på affärer som inte finns i Sverige. Vi blev glada av alla färgglada och mönstrade kläder som fanns – i Sverige går nästan allt i svart, grått, brunt. Och kring jul hittar man lite rött. Är det inte så?! Det blir kanske ett egen blogginlägg om shoppingrundan lite längre fram. En annan butik som gjorde mig lycklig var en som sålde japanska leksaker som figurer från Super Mario Bros till exempel. Men .. vi handlade inget utan det räckte gott och väl att utforska utbudet.

Oslo

Fredag hann vi gå och titta i affärer

Får mjölkchoklad verkligen kosta så här mycket?

Jo, en sak köpte jag. Melkesjokolade av norska märket Freia till min kollega med norska rötter. Jag upplevde inte att priserna var så mycket dyrare här än i Sverige – men när jag skulle betala mjölkchokladen så trodde jag först att jag hörde fel när expediten bad om 74 kronor för två stycken. Jag dubbelkollade i en annan affär med det var samma priser där. Jag hade nämligen tänkt köpa hem några mjölkchokladrullar till barnen också, men då sa smålänningen i mig ifrån. 😉

Minst ett kulturinslag är ett måste

Jag besöker gärna något kulturinslag när jag besöker nya platser, det kan vara ett museum, en konstutställning, musikevenemang eller annat. I Oslo blev det ett spontanbesök i Domkyrkan, Oslo Domkirke från 1697.

Domkyrkan i Oslo

Rekommenderar ett besök i domkyrkan.

Glad och utvilad

Det var tre år sedan jag och min man åkte iväg utan barnen en hel helg, det var på vår bröllopsresa.  Det är ju kul att ha med barn på resor och det är något vi uppskattar, att få vara tillsammans. Men man kan ju inte riktigt slappna av helt och hållet för man har ju hela tiden ett ansvar. Jag kände mig mer utvilad än på riktigt länge.

En rapport från lördagen och Oriflame Show 2015 kommer…

2 thoughts on “På väg till Oriflame Show 2015 i Oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *