Dag 2 Mc Donalds g(l)ömde

Lillpluttan är sjuk och jag stannar hemma från jobbet idag och tar hand om henne. Jag lovar att hon får välja precis vilken mat hon vill till lunch (bara hon äter).
– Mc Donaldslåda! svarar hon utan tvekan.
– Jaha, är det bara för att du får en leksak? frågar jag.
– Ja! erkänner hon.

Jag måste ju hålla mitt löfte. Har ännu inte hunnit handla. I kylen hittar jag bara kycklingfiléer på tining som ska bli middag ikväll.

Eftersom jag ändå måste till Apoteket och köpa medicin så är Mc Drive ett tacksamt alternativ en sådan här dag. Vill du ha ceasardressing till din Ceasarsallad? frågar tjejen i luckan.
– Ja tack, det vill jag, svarar jag. Och så vill jag ha en mugg med sugrör till lilltjejen.

När ví fick matpåsen och kartongen med Happy Meal så bad jag dottern kolla om det fanns någon mugg till henne. Nähä. Då var det bara att åka ett varv till i driven för att hämta den. Tjejen i kassan förstod varför vi åkte tillbaka och stod beredd med muggen när vi kom.

Ceasarsallad Foto: VackertNu

Tack Mc Donalds för att ni “glömde” (gömde) dressingen till min sallad! 🙂

Det handlar om att bryta mönster

Väl hemma plockade jag fram min sallad och upptäckte att det inte fanns någon salladsdressing i påsen. Först blev jag irriterad av tanken att äta torr sallad. Letade i kylen efter något alternativ och hittade bara hamburgerdressing. :-/

Men så smakade jag ändå på salladen och upptäcker att den är smakrik och fullt ätbar utan dressing. Genialiskt! Dressingen i sig innehåller ju inte mycket näringsämnen så den kan jag ju lika gärna kunna vara utan. Nöjd av tanken och lagom mätt av maten blev jag.

I vanliga fall hade jag ätit upp min sallad PLUS dotterns fyra nuggets med dipsås och nästan hela pommesen som hon lämnade kvar. Men min utmaning handlar ju om att bryta (o)vanor under de här fyra veckorna. Faktiskt var jag inte sugen och dessutom mätt. Så det var en enkel match att avstå. Tur det för min man då han i rätt stund kom hem hungrig från skogen och fick ta hand om dotterns rester. Under tiden värmde jag rester från igår till honom, för en barnmåltid räcker inte långt.

När jag senare plockar i ordning efter maten lyfter jag bort från bordet den generösa högen med servetter som personalen på Mc Donalds hade packat ned. Där på bordet, under alla servetterna, där ligger ju den onödiga ceasardressingen i sin tråkiga platta plastförpackning. Haha 1-0 till mig, tänker jag! Tack Mc Donalds för att jag vann en ny insikt idag. Egentligen gillar jag dig inte men just idag så gör jag det.

Mer grönt på kvällstallriken

Tallriksmodellen ska väl bestå av halva tallriken grönsaker? Undrar om detta är godkänt? En klar förbättring, om jag får säga det själv, jämfört med hur jag fyller tallriken med grönt i vanliga fall. Den andra halvan är en LCHF-inspirerad kycklinggryta. (Är godare än vad den ser ut att vara). tallriksmodellenKosten blev ju inte så varierad med kyckling och sallad två gånger samma dag. Men vad gör det? Imorgon blir det… eh. Shit, jag har ju inte hunnit sätta mig ner och planera idag heller. Men jag handlade hem färsk lax. Tyvärr är inte jag som lagar middagen imorgon eftersom jag blir sen från jobbet. Så det blir nog en god överraskning.

Godnatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *