Dag 1 panikäter rå blomkål

Ikväll börjar alltså en fyra veckors fitcamp med vägning, fystest och ett kortare träningspass. Men jag vill redan idag börja vänja mig vid en mer hälsosam livsstil. Helt utan någon planering.

8.45 Till frukost blev det

 • en skivad ekologisk banan
 • naturell yoghurtkvarg Arla
 • två koppar te med mjölk 2 % ca 1,5 dl
 • D-vitamin och Omega 3

10.45 Redan hungrig!

 • 100 gram blomkål rå

Ja den frukosten innehöll ju alldeles för lite protein och fibrer för att få någon längre mättnadskänsla. Inser att jag måste redan nu börja laga lunch. Har ett sjukt barn så jag vill inte lägga tid på att åka och handla heller. Vad hittar jag? En ekologisk blomkål – vad bra då får det bli blomkålsstuvning! Men eftersom jag är akut hungrig men inte vill äta en macka eller bulle nu så gör jag något väldigt annorlunda. Bryter av en bit rå blomkål och knaprar på den medan jag lagar mat. Det är bra att det tar lite tid att äta den. Mätt blir man ju inte men magen får något att jobba med i alla fall.

blomkål

Bryter av en bit rå blomkål och knaprar på den medan jag lagar mat.

11.30 Lättunch:

 • Ekologisk blomkålsstuvning på maizena, mjölk och buljong
 • 2 skivor bacon
 • 5 små tomater
 • ett glas 2,5 dl mjölk 2 %.

Efter maten blir jag faktiskt väldigt trött och går tillslut och lägger mig en stund jämte sjuklingen. Har i allafall både ätit en frukt och grönsaker idag. Så där känner jag mig nöjd.

Misstänker att det blev alldeles för lite kalorier på förmiddagen för jag blev hungrig flera gånger, vilket jag inte brukar bli efter så kort tid efter att jag ätit i vanliga fall.

14.00 Nu är jag vaken och måste äta igen. Ska jag klara av den här dagen så behöver jag mer energi. Så här lite brukar jag ju inte äta i vanliga fall. Kanske ska steka några ägg eller vad jag hittar i kylen. Har ju inte hunnit handla än eftersom jag somnade förut. Eller ska jag ta köttfärssåsen jag lagade igår? Nä, den tar jag som nödmat efter Fitnesscampen ifall ingen har lagat middag tills dess.

 • 2 stekta ägg i smör
 • 1 stekt bacon
 • te med mjölk
 • 4,5 dl blåbärssoppa (utan socker)
 • 2 skivor Finn Crisp med bregott och ost.

Träning 15.00-17.00 Vägning, Fystest, Cirkelträning

17.00

 • Proteinshake 2,5 dl i mjölk ca 210 kcal

18.00 En liten middag. Är inte så hungrig efter shaken och mellanmålet, men jag måste ju äta mat nu om jag ska orka mitt ordinarie benpass om en timma.

 • 160 gram köttfärssås med tomat, grädde, lök, morot, oliver
 • 30 gram kokt broccoli
 • 30 gram kokt pasta
 • 150 gram proteinshake

19.00-20.00 Styrketräning Ben

20.30 Kvällsmat

 • stekt panerad röding
 • blomkål
 • creme fraiche
 • 150 gram proteinshake

“My Fitness Pal” Petra tipsade mig om appen My Fitness Pal 🙂 med den kan man scanna in produktkoden eller söka efter namnet på produkten så kan man lätt hålla koll på energi och näringsvärde i kosten. Så jag testade och appen räknade ihop att jag ätit 2248 kcal idag.

2 thoughts on “Dag 1 panikäter rå blomkål

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *