Recept Ruccolapaj med tomater

Ruccola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj. Den är utan kött och passar därför även vegetarianer. Den här underbara pajen bjöd jag gästerna på min makeupvisning 7 maj 2013.

Receptet gäller för 4-6 port

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,75 dl lättkesella (jag hade fettfri kvarg)

Fyllning:
3 st vitlöksklyftor
150 g ruccola
100 g soltorkade tomater (jag tog lite mindre)
smör att steka i
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 st ägg
vitpeppar (valde jag att ha)
1 dl riven ost (jag tog lite mer)

Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater i stekpannan. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop grädde och ägg. (Jag tog även lite vitpeppar i äggblandningen). Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

2 thoughts on “Recept Ruccolapaj med tomater

Leave a Reply to AnnaaJ Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *