Populärt att träna på gym

Det har ploppat upp nya gym där jag bor. Nu väljer jag mellan tre anläggningar. Alla gym har sina för- och nackdelar. Ingen av dem har allt jag vill ha. Men varje ställe har något jag värderar högt. Generösa öppettider, renlighet, barnhörna, möjlighet till både funktionell och tyngre träning är sådant jag uppskattar. 

– Jag ska aldrig sätta min fot på gymmet, sa jag till mig själv när jag löste medlemskap på “Må bättre”, min första träningsanläggning i Jönköping. Jag skulle ju bara på gå aerobic, step och sånt som alla andra tjejer gjorde. På den tiden syntes knappt kvinnor till i styrketräningsdelen. Tack och lov ingick det i medlemskapet en personlig tränare som (mot min vilja) gjorde ett program åt mig och visade mig hur övningarna skulle genomföras. Sen var jag fast, jag hade hittat en träningsform som passade mig. Som bonus har jag blivit stark, kan njuta av mat, hållt kroppen och ryggen i schack eftersom jag har ett stillasittande jobb och dessutom hittat goda vänner.

Idag är det ju inget konstigt att gå på gym. Pensionärer, unga och alla där emellan syns där och det är nästan lite folkligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *