När första svarta pormaskarna kommer

Fick en väldigt bra fråga från en mamma till en kille på 11 år som börjat få svarta pormaskar på näsan. Kände att jag inte riktigt hade koll på vad som rekommenderas för så unga så jag kontaktade för säkerhets skull Oriflames eminenta kundservice.

Jag vill dela med mig av rådet för jag tror att fler föräldrar därute är i samma situation. Man vill ju inte riskera att använda för starka eller uttorkande produkter i onödan – jag hade själv så kallad clearasilhy, fet hy men uttorkad på ytan. Helt i onödan, tänk om man vetat bättre!

Rekommendation

“Jag kan rekommendera honom att prova Pure Skin Scrub Face Wash Deep Action (20194) och tvätta ansiktet i duschen en gång om dagen.

I denna ålder har man vanligtvis så pass mycket fukt i sig själv, så det är inte nödvändigt med en ansiktscreme. Känner han dock att han blir torr i ansiktet så är det viktigt att han tillför fukt. Viktigt är att han använder en creme helt utan fett, och jag kan då varmt rekommendera Essentials Moisturising Day Cream (23747).

Anledningen till att porerna blir svarta är för att talgen i porerna oxideras med luften.
Det kan hjälpa om han då tar en längre dusch med lite varmare vatten för att öppna porerna, och att hans mamma sedan kan hjälpa till att avlägsna de svarta porerna.

Hoppas att det hjälper.

Trevlig helg.”

2 thoughts on “När första svarta pormaskarna kommer

    • TACK Sanna! Bara bra här. Sitter på tåget till Stockholm och modeveckans sista dag, där Oriflame är huvudsponsor. /Anneli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *