Hotellet Vår gård – med god smak och gott hjärta

Ska du boka ett konferenshotell någon gång, så kan jag verkligen rekommendera Vår Gård i Saltsjöbaden. Där har jag nu varit i dagarna två och lärt mig tillsammans med andra landsting i Sverige vad man kan behöva tänka på för att starta igång behandling och stöd inom hälso- och sjukvården via internet. Ja, för det är det jag ska göra härnäst.

Vår gård receptionen  Foto Anneli Uusitalo Vackert Nu

Även i receptionen möts man av strålande solsken och värme! Här är Jocke Karlsson Marika Lindblom.

Fantastisk vacker miljö vid vattnet, nära Saltsjöbanan. Otroligt god mat och fantastiskt gott fika, mycket kravmärkt och närproducerat. Även äggröran var äkta – ingen pulver här inte som verkar vara vanligt på många hotell. Stort plus för det hembakta brödet och den egengjorda müslin.

Gott är hälsokost för själen, eller hur? Min kollega Fredrik flinade åt mig varje gång det var fikapaus – för jag förklarade för honom på tåget på väg till Stockholm att min plan var att strunta i fikabrödet. Men ha, det gick ju bara inte motstå alla frestelser Vår Gård bjöd på till kaffet, nej, det var inte värt att avstå! 🙂

Någon i sällskapet sa “Gillar man konst så är Vår Gård det bästa stället”. Ja, det kan jag hålla med om. Överallt omgärdas man av konst och skulpturer utan att det känns för plottrigt. Till och med utomhus på väggarna finns det konst.

Utsikt från Vår Gård, hotell i Stockholm. Foto Anneli Uusitalo Vackert Nu

cykel  Foto Anneli Uusitalo Vackert Nu

En lånecykel att upptäcka omgivningarna med

Det enda jag möjligen kunde sakna var en plats att lägga nyckelkortet på när man kom in på hotellrummet. Ibland finns ju en liten hylla på väggen t.ex. där man kan lägga kortet för att inte tappa bort det eller så stoppar man i det i en hållare för att tända belysningen. Jo, och så missade man ju att servera dessertvin till osten. Men vinet avstod jag ju helst, så det spelade ingen roll för min del. Men atmosfären på Vår Gård är ju helt underbar och måste bara upplevas.

DSC09629 DSC09630 DSC09631 DSC09633 DSC09645 DSC09646 DSC09650

Vår Gård har fått pris för Sveriges bästa konferenshotell år 2013. Jag kan intyga att de håller måttet – det blir 5 av 5 möjliga i betyg. Hotellchefen här vet verkligen om kvinnors behov, innan de ens vet det själva. Det kommer jag skriva om nästa gång… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *